Jaki jest najlepszy sposób na zrobienie Pickles w domu?

Czytałem gdzieś, że pikle są najpopularniejszym daniem w Indiach. Nie tylko w Indiach, ale w każdej części świata ludzie uwielbiają pikle. Są one tak pyszne i smaczne, że nikt nie może powstrzymać swoich ust przed ich wylizywaniem. Są tak dobre, że mogą być nawet podawane na weselu.

Wiesz, jeśli chodzi o funkcję weselną i menu, pikle są jedną z najważniejszych potraw. To dlatego, że pikle są pikantne i pikantne, co sprawi, że smak potraw będzie bardziej interesujący.

Nie tylko to, pikle są również bogate w składniki odżywcze i minerały, które sprawiają, że są zdrową żywnością. W rzeczywistości, pikle są bogatym źródłem witaminy C, witaminy A, potasu, wapnia i kwasu foliowego.

Jeśli szukasz zdrowej żywności, która zapewni Ci wszystkie składniki odżywcze i minerały, których potrzebujesz, to musisz zrobić pikle w domu.

Istnieje kilka sposobów na zrobienie pikli w domu, ale najlepszym sposobem jest zrobienie pikli w słoiku. Nie ma wątpliwości, że robienie ogórków w słoiku pomoże Ci zrobić dobrą ilość ogórków. Ponadto, jest bardzo łatwo zrobić pikle w słoiku, jak po prostu trzeba wziąć słoiki i wypełnić go z pożądanych składników.

Jak zrobić ogórki w słoiku?

Składniki:

1 filiżanka octu

2 szklanki wody

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki soli

2 łyżki nasion gorczycy

1 łyżeczka kurkumy

5 goździków

1 liść laurowy

2 laski cynamonu

2 cebule

1 duże zielone chili

3 pomidory

1 marchew

3 ząbki czosnku

Pickle Brine:

1 szklanka wody

2 łyżeczki soli

2 łyżki octu

2 łyżki cukru

1 łyżeczka nasion gorczycy

2 goździki

2 liście laurowe

2 laski cynamonu

1 łyżeczka kurkumy

2 cebule

1 duże zielone chili

3 pomidory

1 marchew

3 ząbki czosnku

Metoda:

Najpierw musisz zagotować wszystkie składniki marynaty na patelni, a następnie odstawić na bok. Teraz musisz podgrzać ocet, wodę i sól w rondlu. Gdy będzie już gorąca, dodajemy cukier i pozwalamy mu się całkowicie rozpuścić.

Teraz trzeba dodać nasiona gorczycy, kurkuma, liście laurowe, laski cynamonu, goździki i czosnek. Niech to gotować, aż przyprawy włączyć brązowy.

Gdy przyprawy będą gotowe, należy dodać cebulę, zielone chili, pomidory, marchew i ząbki czosnku. Dobrze wymieszać i upewnić się, że warzywa się ugotują.

Na koniec należy przelać zalewę do słoika i przykryć go pokrywką. Jeśli nie przykryjesz, to przyprawy się zepsują i trudno będzie zrobić pikle.

Pozostaw ją na jakiś czas, a wtedy będzie gotowa do użycia. Jeśli nie zastosujesz się do tych prostych kroków