Marmolada z owoców dzikiej róży i miodu

Jest to jedna z najpyszniejszych marmolad, które z pewnością pokochasz mieć w swoim domu. Marmolada z owoców dzikiej róży i miodu jest jedną z najprostszych i najlepiej smakujących marmolad, które sprawią, że Twoje usta nabiorą wody.

Jest to jedna z najprostszych i najlepiej smakujących marmolad, która sprawi, że Twoje usta nabiorą wody.

Składniki:

1 filiżanka świeżych owoców róży

1 szklanka wody

4 do 6 łyżek stołowych miodu

1 łyżka soku z cytryny

3 filiżanki cukru

Metoda:

Przede wszystkim umyj i usuń zewnętrzną skorupę z owoców róży i gotuj je w wodzie przez 15 minut. Po ugotowaniu, pokrój je i usuń nasiona. Teraz dodaj wodę do owoców róży i odstaw na 20 minut. Usuń płyn i przełóż go na patelnię i trzymaj na małym ogniu.

W międzyczasie przygotuj marmoladę, mieszając owoce róży, sok z cytryny, cukier i wodę. Gdy płyn zacznie wrzeć, zacznij mieszać go przez 7 do 8 minut.

Po 7 do 8 minutach, odcedź mieszaninę i przelej ją do słoików.

Teraz trzymaj słoik przez 24 godziny, aby marmolada była gotowa.

Wnioski:

Jest to jedna z najlepszych marmolad, która z pewnością Cię zachwyci, ponieważ smakuje naprawdę dobrze i jest to również najlepszy sposób na wykorzystanie owoców róży. Zrób tę marmoladę i ciesz się jej smakiem przez całe życie.