Przepisy na masło orzechowe, które uczynią Twój dzień

Masło orzechowe jest jednym z najsmaczniejszych produktów spożywczych, które można wykorzystać w prawie każdym posiłku. Jest dostępne w wielu smakach i może być używane jako główny składnik do tworzenia różnych potraw.

Jest to najbardziej pożywne i wszechstronne jedzenie, które ma wspaniały smak. Wartości odżywcze tego niesamowitego jedzenia są znacznie większe niż inne pokarmy. Jest bogaty w węglowodany, białka, witaminy i minerały.

W tym artykule wymieniłem najlepsze przepisy na masło orzechowe, które pokochasz, aby spróbować.

Krówka z masłem orzechowym

Składniki:

– 1 filiżanka cukru granulowanego

– ½ filiżanki niesolonego masła

– ¼ filiżanki brązowego cukru

– 2 filiżanki kremowego masła orzechowego

– 1 filiżanka niesłodzonego kakao w proszku

– ¼ łyżeczki soli

– 2 duże jajka

– 1 filiżanka posiekanych orzechów włoskich

– 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

– ¾ filiżanki półsłodkich wiórków czekoladowych

– ½ szklanki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

1. Rozpuść masło i brązowy cukier w mikrofalówce przez jedną minutę na raz.

2. Dodaj masło orzechowe i dobrze wymieszaj.

3. Dodaj kakao w proszku i sól.

4. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.

5. Złożyć w posiekane orzechy i ekstrakt waniliowy.

6. Przenieś masę do wysmarowanej tłuszczem patelni 9 x 13.

7. Piec krówki przez 30 do 40 minut w temperaturze 350°F.

8. Kiedy krówka jest zrobiona, wyjmij z piekarnika i pozwól jej ostygnąć przez 10 minut.

9. Podczas gdy krówka stygnie, rozpuść chipsy czekoladowe w mikrofalówce przez jedną minutę na raz.

10. Roztopioną czekoladę wylej na krówkę.

11. Pozwól krówce całkowicie ostygnąć przed pokrojeniem jej na małe kawałki.

12. Przechowywać krówki w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.

Ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym

Składniki:

– 1½ szklanki mąki

– ½ łyżeczki sody oczyszczonej

– ½ szklanki brązowego cukru

– ½ szklanki białego cukru

– ½ filiżanki półsłodkich wiórków czekoladowych

– ¼ szklanki masła orzechowego

– 1 jajko

– ½ szklanki maślanki

– 1 łyżka ekstraktu waniliowego

– ½ szklanki posiekanych orzechów

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 350°F.

2. W średniej misce ubij razem mąkę i sodę oczyszczoną.

3. Wymieszaj cukry i chipsy czekoladowe.

4. Dodaj masło orzechowe i dobrze wymieszaj.

5. W osobnej misce ubij razem jajko i maślankę.

6. Dodaj mieszaninę jaj i maślanki do mieszaniny mąki i mieszaj, aż powstanie ciasto.

7. Używając łyżki stołowej, upuść ciasto na blachę do ciasteczek.

8. Piec ciasteczka przez 10 do 12 minut.

9. Pozwól ciasteczkom ostygnąć przez pięć minut.

10. Po ostudzeniu ciasteczek przenieś je na talerz.

11. Aby zrobić lukier,