5 pysznych warzywnych burgerów

Czy wiesz, że jedzenie warzyw jest bardzo ważne? Możesz stworzyć zdrową dietę po prostu dodając warzywa do swojego menu, ale musisz wybrać odpowiednie danie. Jeśli chcesz spróbować pysznych burgerów warzywnych to jest to najlepszy czas dla Ciebie.

Warzywa są najlepszym źródłem witamin i minerałów, zawierają wszystkie niezbędne składniki odżywcze, a także mają niską zawartość tłuszczu. Jest to idealne jedzenie, aby pozostać zdrowym, ale większość z nas nie ma wystarczająco dużo czasu, aby jeść wege.

W tych zabieganych dniach, każdy chce jeść fast food i śmieciowe jedzenie. Ale kiedy chcesz zrobić coś zdrowego to musisz zrobić plan na to.

Te pięć warzywnych burgerów jest bardzo smacznych i można je podawać jako przystawki lub nawet jako danie główne.

Burger z czarnej fasoli

Składniki:

1 filiżanka czarnej fasoli

1 łyżka oliwy z oliwek

2 łyżki stołowe pasty pomidorowej

1 duża cebula

3 ząbki czosnku

1 zielona papryka

1 filiżanka świeżego szpinaku

sól

pieprz

Metoda:

W misce wymieszaj wszystkie składniki i zmiksuj je. Dobrze wyrobić masę, a następnie podzielić ją na cztery równe części.

Uformuj każdą część w patyczek. Ugotuj je na patelni, a następnie podawaj.

Burger z czerwonej papryki i fety

Składniki:

1 czerwona papryka

1 duże jajko

1 łyżka oliwy z oliwek

½ szklanki sera feta

¼ filiżanki startego parmezanu

1 łyżeczka suszonej bazylii

sól

pieprz

Sposób przygotowania:

Posiekaj czerwoną paprykę i zetrzyj ser feta.

Wymieszaj czerwoną paprykę, ser feta i bazylię.

Uformuj małe kulki i zwiń je w placki.

Piecz je w średnim piekarniku przez około 15 minut i podawaj.

Burger ze szpinakiem i serem

Składniki:

1 (10 oz) opakowanie mrożonego szpinaku, rozmrożone

1/2 szklanki (4 uncje) sera ricotta

¼ filiżanki rozdrobnionej mozzarelli

2 łyżeczki tartego parmezanu

¼ filiżanki pełnoziarnistej bułki tartej

1 ząbek czosnku, mielony

2 jajka

sól

pieprz

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 400°F.

W robocie kuchennym połącz szpinak, ser ricotta, czosnek, 1 jajko i ¼ szklanki mozzarelli. Doprawić solą i pieprzem. Dodawaj pulsacyjnie, aż mieszanka będzie wymieszana, ale nadal będzie ziarnista.

Rozdziel masę na cztery kawałki folii, formując kłodę o długości około 6 cali. Zawiń każdy kawałek folii wokół kłębka i skręć końce, aby go uszczelnić. Przełóż na blachę do pieczenia.

Ubij drugie jajko z bułką tartą, pozostałą ¼ filiżanki mozzarelli, pozostałą ½ łyżeczki soli, pozostałą ½ łyżeczki pieprzu. Obtocz pień w mieszance jajecznej. Piec w piekarniku przez 12 do 15 minut, aż brzegi zaczną się brązowić.

Wyjmij z piekarnika i ostrożnie odwiń bochenek. Pozostawić do ostygnięcia na 10-15 minut przed podaniem.

Pomidor i Mozz