Najlepsze przepisy na serowe Tortellini

Serowe tortellini to doskonałe danie do podawania na przyjęciach, spotkaniach rodzinnych i świątecznych kolacjach. Jest to szybka i pyszna przystawka lub danie główne. Istnieje wiele przepisów na serowe tortellini, więc dziś dzielę się z wami najlepszymi 3 przepisami na serowe tortellini.

1. Serowe Tortellini Przepis

Składniki:

– 1 opakowanie mrożonych tortellini serowych

– 1 puszka zupy grzybowej

– 1/2 szklanki mleka

– 2 filiżanki sera cheddar, rozdrobnionego

– Sól i pieprz

Metoda:

Ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W dużym garnku podgrzej mleko, aż zacznie wrzeć. Dodaj ser i pozwól mu się rozpuścić. Mieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj tortellini i zupę i mieszaj, aż makaron będzie dobrze pokryty. Doprawić solą i pieprzem.

2. Serowy makaron Tortellini z Pesto

Składniki:

– 1 opakowanie mrożonych tortellini serowych

– 1 słoik sosu pesto

– 1 puszka zupy pomidorowej

– 2 filiżanki sera cheddar, rozdrobnionego

– Sól i pieprz

– 1/2 szklanki startego parmezanu

– 6 plasterków bekonu

– 2 zielone cebulki, posiekane

– 1 łyżka oliwy z oliwek

Metody:

Ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wymieszaj sos pesto, zupę, ser i parmezan. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Podsmaż boczek, aż tłuszcz się wytopi. Dodać zieloną cebulę i smażyć przez kilka sekund. Przełożyć tortellini i mieszankę z boczkiem do miski do serwowania. Przykryć mieszanką zielonej cebuli i podawać na gorąco.

3. Serowy makaron Tortellini z sosem śmietanowym

Składniki:

– 1 opakowanie mrożonych tortellini serowych

– 1 puszka zupy kremowej z grzybów

– 1/2 szklanki mleka

– 2 filiżanki sera cheddar, rozdrobnionego

– Sól i pieprz

– 1/2 filiżanki parmezanu, startego

– 1/4 szklanki mąki

– 1 jajko

– 1/2 szklanki mleka

– 1 łyżka masła, roztopionego

Metoda:

Ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W średnim rondlu, połącz mleko i śmietankę z zupą grzybową. Podgrzewaj mieszankę na średnim ogniu, często mieszając, aż do zagotowania. Zdejmij patelnię z ognia i wsyp mąkę, aż mieszanina będzie gładka. Stopniowo dodawać ser, ciągle mieszając. Ponownie postawić patelnię na ogniu i gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Zdejmij patelnię z ognia i wbij jajko.

Na średniej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Dodaj tortellini i smaż, aż tortellini lekko się zarumieni.

Na każdą porcję nałóż trochę