8 naturalnych sposobów na zrobienie kostek rosołowych

Kostki rosołowe to najlepsza opcja, gdy masz dużą ilość zupy lub bulionu, ale nie masz czasu na zrobienie zupy od podstaw. Jeśli planujesz zrobić zupę lub zapas, ale nie masz czasu, aby zrobić go od podstaw to kostki rosołowe są najlepszym rozwiązaniem.

Istnieje wiele rodzajów kostek rosołowych dostępnych na rynku i są one łatwe w użyciu. Wystarczy wymieszać niektóre warzywa z wodą i niech siedzi na 15 do 20 minut, a następnie można dodać inne przyprawy i zioła, aby pyszne kostki rosołowe.

Zobaczmy niektóre z najlepszych naturalnych sposobów na zrobienie kostek rosołowych.

1. Kalafior

Kalafior jest świetnym warzywem do zrobienia kostek rosołowych, ponieważ jest bardzo łatwy do strawienia. Tak więc, gotuj kalafior w osolonej wodzie przez 30 minut, a następnie spuść wodę i pozwól kalafiorowi wyschnąć. Kiedy kalafior jest całkowicie suchy, wtedy dodaj go do blendera i zmiksuj. Teraz, kalafior jest gotowy do użycia.

2. Kukurydza

Możesz użyć kukurydzy, aby zrobić kostki rosołowe. Ugotuj kukurydzę i odcedź wodę i osusz ją. Następnie dodaj ją do blendera i zmiksuj.

3. Marchew

Marchewki są najlepszym warzywem do zrobienia kostek rosołowych. Gotuj marchewki przez 10 do 15 minut i odcedź wodę. Wysusz marchewki, a następnie dodaj je do blendera i zmiksuj.

4. Ziemniak

Ziemniak jest najlepszym pokarmem, aby zrobić kostki rosołowe. Namoczyć ziemniaki w wodzie przez 3 do 4 godzin, a następnie gotować. Odcedzić wodę i wysuszyć ziemniaki. Włóż ziemniaki do blendera i zmiksuj je.

5. Pomidor

Pomidor jest najlepszym warzywem do zrobienia kostek rosołowych. Namoczyć pomidory w wodzie przez 3 do 4 godzin, a następnie ugotować. Odcedzić wodę i osuszyć. Dodaj go do blendera i zmiksuj.

6. Cebula

Możesz użyć cebuli do zrobienia kostek rosołowych. Namocz cebulę w wodzie przez 5 do 6 godzin, a następnie ugotuj ją. Odcedź wodę i osusz cebulę. Włóż cebulę do blendera i zmiksuj ją.

7. Imbir

Imbir to najlepsza przyprawa do zrobienia kostek rosołowych. Namoczyć imbir w wodzie przez 2 do 3 godzin, a następnie gotować. Odcedź wodę i osusz imbir. Umieść go w blenderze i zmiksuj.

8. Pietruszka

Pietruszka jest najlepszym ziołem do przygotowania kostek rosołowych. Namocz pietruszkę w wodzie przez 2 do 3 godzin, a następnie ugotuj ją. Odcedź wodę i osusz pietruszkę. Włóż pietruszkę do blendera i zmiksuj ją.

Wnioski:

Tak więc, są to najlepsze 8 naturalnych sposobów na zrobienie kostek rosołowych. Jeśli masz jakieś inne przepisy to proszę podzielić się z nami w sekcji komentarzy.