Jak zrobić łatwy pasztet ze śledzia

Wszyscy kochamy jedzenie, a jednym z najlepszych sposobów na cieszenie się jedzeniem jest robienie pasztetów, można je mieć rano, na lunch i na kolację i będzie to smakowało wyśmienicie.

Pasztet ze śledzia jest jednym z najłatwiejszych przepisów, więc możesz go zrobić w krótkim czasie, a smak będzie niesamowity.

Składniki:

1 średniej wielkości cebula

5 ząbków czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

1 filiżanka posiekanych świeżych ziół

1 filiżanka bułki tartej

½ szklanki kremowego sera

1 filiżanka mleka

1 mała garść pokruszonych suszonych śledzi

Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:

Weź patelnię i rozpuść w niej masło. Posiekamy cebulę i czosnek i dodamy na patelnię. Podsmażymy cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodamy zioła i będziemy gotować przez 3 minuty.

Dodaj bułkę tartą i serek śmietankowy i mieszaj mieszankę przez 5 minut.

Wlej mleko do mieszanki i wymieszaj. Następnie dodaj okruchy śledzia oraz sól i pieprz. Mieszaj mieszaninę przez 5 minut, a następnie umieść ją w lodówce na 2 godziny.

Możesz ją zjeść jako przekąskę lub podać jako przystawkę dla swoich gości.

Wnioski:

Pasztet ze śledzia jest jednym z najłatwiejszych do wykonania dań, które będą smaczne. Podałam Ci kilka wskazówek, które pozwolą Ci zrobić to danie w dużo prostszy sposób. Jeśli zastosujesz się do instrukcji, będziesz w stanie zrobić to danie w zaledwie 10 minut.