Wszyscy kochamy jedzenie, a jednym z najlepszych sposobów na cieszenie się jedzeniem jest robienie pasztetów, można je mieć rano, na lunch i na kolację i będzie to smakowało wyśmienicie.
Pasztet ze śledzia jest jednym z najłatwiejszych przepisów, więc możesz go zrobić w krótkim czasie, a smak będzie niesamowity.
Składniki:
1 średniej wielkości cebula
5 ząbków czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 filiżanka posiekanych świeżych ziół
1 filiżanka bułki tartej
½ szklanki kremowego sera
1 filiżanka mleka
1 mała garść pokruszonych suszonych śledzi
Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
Weź patelnię i rozpuść w niej masło. Posiekamy cebulę i czosnek i dodamy na patelnię. Podsmażymy cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodamy zioła i będziemy gotować przez 3 minuty.
Dodaj bułkę tartą i serek śmietankowy i mieszaj mieszankę przez 5 minut.
Wlej mleko do mieszanki i wymieszaj. Następnie dodaj okruchy śledzia oraz sól i pieprz. Mieszaj mieszaninę przez 5 minut, a następnie umieść ją w lodówce na 2 godziny.
Możesz ją zjeść jako przekąskę lub podać jako przystawkę dla swoich gości.
Wnioski:
Pasztet ze śledzia jest jednym z najłatwiejszych do wykonania dań, które będą smaczne. Podałam Ci kilka wskazówek, które pozwolą Ci zrobić to danie w dużo prostszy sposób. Jeśli zastosujesz się do instrukcji, będziesz w stanie zrobić to danie w zaledwie 10 minut.