Jak ugotować filet z kurczaka w stylu paryskim

Nie jest tajemnicą, że kurczak to najsmaczniejsze i najbardziej kochane mięso wśród ludzi w każdym wieku. Jedynym problemem jest to, że większość z nas nie wie, jak ugotować filet z kurczaka w stylu paryskim.

Jeśli jesteś kucharzem amatorem i nie masz pojęcia o gotowaniu, to nie martw się; podzielę się z tobą kilkoma prostymi i łatwymi przepisami, które sprawią, że staniesz się pro szefem kuchni.

Filet z kurczaka jest bardzo delikatny, więc nie trzeba go długo gotować. Zamiast gotowania, grill jest świetną opcją, ponieważ doda piękny smak do twojego jedzenia. Jeśli nie masz grilla, to możesz również użyć do tego celu patelni lub nawet piekarnika.

Składniki:

Cały filet z kurczaka (pokrojony na dwie części)

Sól i pieprz

Olej

1 ząbek czosnku

Sos

Po pierwsze, posypać filet z kurczaka solą i pieprzem i odstawić na 15 do 20 minut. Po drugie, w misce wymieszaj olej i czosnek i odstaw na 5 do 7 minut. Na koniec polewamy sosem i nacieramy nim równomiernie filet z kurczaka.

Czas gotowania:

Czas gotowania to ilość czasu potrzebna do ugotowania. Czas gotowania zależy od grubości filetu. Jeśli chcesz ugotować filet, to musisz zacząć gotować go od początku.

Wnioski:

Jest to najprostszy i łatwy przepis na filet z kurczaka. Danie będzie smakowało wyśmienicie i będzie gotowe w ciągu 30 minut. Mam nadzieję, że przepis Ci się podobał i dzięki niemu staniesz się profesjonalnym kucharzem.