Jak zrobić zupę krem z grochu w szybkowarze

Groch jest jednym z najzdrowszych warzyw dostępnych na świecie. Możesz go łatwo wykorzystać w różnych potrawach, zwłaszcza jeśli jest zrobiony w kremową zupę.

Ja jest bardzo łatwy przygotowywać grochową polewkę w szybkowarze. Wszystko co musisz zrobić, to dodać do niej trochę bulionu i gotować ją pod ciśnieniem przez 3 gwizdki. Jeśli nie wiesz, jak ugotować groch w szybkowarze, możesz łatwo wykonać te kroki.

Składniki

– 2 filiżanki groszku

– 1 cebula posiekana

– 1 marchewka posiekana

– 1 ziemniak posiekany

– 1 ząbek czosnku zmielony

– 1,5 szklanki wywaru warzywnego

– 1 łyżka pasty pomidorowej

– 1 łyżka masła

– Sól do smaku

– Czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

– Najpierw umyj groszek i odcedź go.

– Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.

– Posiekaj cebulę, marchew i czosnek.

– Pokrojone warzywa przełóż do dużego garnka.

– Do garnka wlać bulion i koncentrat pomidorowy.

– Dodaj do garnka ziemniaki, sól i pieprz.

– Zamknij pokrywę i gotuj zupę pod ciśnieniem przez 5 gwizdków.

– Po ugotowaniu, otwórz pokrywę i zmiksuj zupę.

– Na koniec dodaj masło i dobrze wymieszaj.

– Podawaj zupę grochową na gorąco.

Wnioski:

Najważniejszą rzeczą jest wybór odpowiedniego naczynia do gotowania. Jeśli chcesz zrobić tę zupę w piekarniku, możesz użyć szklanego naczynia do pieczenia. Jeśli chcesz zrobić zupę w wolnowarze, to możesz użyć przykrytego crockpota.