Zdrowe i pyszne potrawy Pigwa w syropie

Pigwa jest najsmaczniejszym owocem, który zazwyczaj spożywany jest w sezonie zimowym. W tym artykule podzielę się kilkoma przepisami, które można zrobić z pigwy.

Zdrowe i pyszne potrawy Pigwa w syropie

Co to jest pigwa?

Jest to owoc, który należy do rodziny różowatych. Jest bardzo słodki i bogaty w witaminy i minerały. Rośnie w Ameryce Północnej i Europie.

Jak przyrządzić pigwę?

Gotowanie pigwy jest bardzo proste. Możesz obrać skórkę i pokroić ją na połówki lub ćwiartki. Jeśli masz nóż, to możesz go użyć do krojenia. Włóż ją do garnka i przykryj wodą. Po tym czasie gotuj ją przez około 20 do 30 minut. Po ugotowaniu należy wyłączyć kuchenkę i pozwolić jej ostygnąć. Teraz możesz wyjąć pigwę i możesz ją podać na talerzu lub możesz ją wykorzystać do gotowania.

Składniki:

Pigwa – 1 szt.

Cukier – 1 filiżanka

Woda – 1 filiżanka

Imbir – ½ łyżeczki

Sól – ½ łyżeczki

Cynamon – ¼ łyżeczki

Gałka muszkatołowa – ¼ łyżeczki

kminek – ¼ łyżeczki

Pieprz – ¼ łyżeczki

Drożdże – 1 łyżeczka

Masło – ½ łyżki stołowej

Wnioski:

Jeśli nigdy wcześniej nie próbowaliście pigwy, to jestem pewna, że pokochacie jej smak i odczucia. Mam nadzieję, że wypróbujecie ten przepis i będzie to najlepsze danie, jakie zjecie w tym sezonie zimowym.