Kostka Tofu – Łatwiejszy sposób na przygotowanie tofu

Wszyscy kochamy tofu i jeśli chcesz je jeść w inny sposób to nie musisz iść nigdzie indziej. Podstawowy przepis na kostkę tofu jest bardzo prosty i można go przygotować w domu w krótkim czasie.

Nie musisz robić żadnego zamieszania, wystarczy, że ugotujesz kostki i jesteś gotowy do jedzenia. Rozpocznijmy więc realizację przepisu.

Składniki:

1 Filiżanka pokrojonego w kostkę tofu

1/2 szklanki wody

1/2 łyżki sosu sojowego

Kilka kropli oleju sezamowego

Sól

Kilka liści zielonej cebuli

Jak gotować:

Umieść kostki tofu na patelni i zalej wodą. Pozwól kostkom nasiąknąć wodą przez około 10 minut.

Teraz dodaj sól, olej sezamowy, zieloną cebulkę i sos sojowy.

Pozwól kostkom gotować się przez 5 do 7 minut.

Usuń kostki tofu z pieca i pozwól im ostygnąć.

Jeśli chcesz, możesz podawać kostki tofu na gorąco.

Wnioski:

Podstawowy przepis na kostki tofu jest bardzo prosty i łatwy do przygotowania. Jest to alternatywa dla smażonego tofu. Jeśli chcesz, aby to chrupiące następnie można smażyć kostki.

Jeśli masz zajęty harmonogram, to możesz przechowywać kostki tofu w szczelnym pojemniku.

Jeśli masz zajęty harmonogram, wtedy możesz przechowywać kostki tofu w szczelnym pojemniku.