Wszyscy kochamy tofu i jeśli chcesz je jeść w inny sposób to nie musisz iść nigdzie indziej. Podstawowy przepis na kostkę tofu jest bardzo prosty i można go przygotować w domu w krótkim czasie.
Nie musisz robić żadnego zamieszania, wystarczy, że ugotujesz kostki i jesteś gotowy do jedzenia. Rozpocznijmy więc realizację przepisu.
Składniki:
1 Filiżanka pokrojonego w kostkę tofu
1/2 szklanki wody
1/2 łyżki sosu sojowego
Kilka kropli oleju sezamowego
Sól
Kilka liści zielonej cebuli
Jak gotować:
Umieść kostki tofu na patelni i zalej wodą. Pozwól kostkom nasiąknąć wodą przez około 10 minut.
Teraz dodaj sól, olej sezamowy, zieloną cebulkę i sos sojowy.
Pozwól kostkom gotować się przez 5 do 7 minut.
Usuń kostki tofu z pieca i pozwól im ostygnąć.
Jeśli chcesz, możesz podawać kostki tofu na gorąco.
Wnioski:
Podstawowy przepis na kostki tofu jest bardzo prosty i łatwy do przygotowania. Jest to alternatywa dla smażonego tofu. Jeśli chcesz, aby to chrupiące następnie można smażyć kostki.
Jeśli masz zajęty harmonogram, to możesz przechowywać kostki tofu w szczelnym pojemniku.
Jeśli masz zajęty harmonogram, wtedy możesz przechowywać kostki tofu w szczelnym pojemniku.