Kapusta to bardzo uniwersalne warzywo, dlatego łatwo ją wykorzystać w niemal każdej kuchni. Można ją podawać w zupach, sałatkach, kanapkach, wrapach i wielu innych. Tak więc, łatwo jest uczynić kapustę częścią swojej diety.
Ale czasami, gdy próbujesz zrobić kapustę, staje się trudne, aby uczynić ją delikatną i miękką. W tym artykule podzielę się z Tobą 9 sposobów na zrobienie czułej nadziewanej kapusty.
Użyj robota kuchennego
Roboty kuchenne są najlepszymi urządzeniami do robienia nadziewanej kapusty, ponieważ sprawiają, że jest ona delikatna w krótkim czasie. Aby zrobić nadziewaną kapustę, przetnij główkę kapusty na pół i usuń rdzeń. Pokrój rdzeń na małe kawałki i dodaj je do robota kuchennego.
Dodać przyprawy
Przyprawy są najważniejszą częścią nadziewanej kapusty. Dlatego zawsze dodawaj sól i pieprz, aby była pyszna.
Ugotowany ryż
Gotowany ryż sprawdzi się jako farsz i sprawi, że będzie on bardziej miękki i delikatny. Najlepszą częścią gotowanego ryżu jest to, że zajmuje mniej czasu na gotowanie, a także jest łatwy do wykonania.
Mrożony groszek
Jeśli przygotowujesz faszerowaną kapustę po raz pierwszy to mrożony groch będzie dla Ciebie wielką pomocą. Groch jest nie tylko pożywny, ale również sprawia, że w krótkim czasie staje się ona delikatna.
Kasza gryczana
Kasza gryczana jest bogata w białko i błonnik. Jeśli próbujesz zrobić faszerowaną kapustę po raz pierwszy to jest to dobra opcja dla Ciebie.
Ser
Nie ma nic lepszego niż ser w faszerowanej kapuście, więc możesz dodać również ser.
Mięso
Mięso jest najlepszym składnikiem do zrobienia faszerowanej kapusty. Spróbuj dodać trochę wołowiny lub wieprzowiny jako nadzienie i sprawić, by była delikatna.
Imbir
Jeśli dodajesz jakąś przyprawę do faszerowanej kapusty, to imbir jest najlepszym wyborem dla Ciebie.
Nasiona sezamu
Nasiona sezamu są świetne do robienia faszerowanej kapusty, ponieważ mają wspaniały aromat.
Wnioski:
Są to najbardziej skuteczne sposoby na zrobienie delikatnej faszerowanej kapusty. Mam nadzieję, że spróbujesz i będziesz cieszyć się tym przepisem.