Filet po hawajsku

Filet w stylu hawajskim to jedno z najbardziej tradycyjnych dań z Hawajów, a także jedna z najsmaczniejszych potraw. Powodem, dla którego to danie jest tak popularne, jest to, że ma bogactwo smaku i aromatu.

Filet w stylu hawajskim

Filet w stylu hawajskim powstaje z ryby, która jest gotowana w specjalny sposób i jest aromatyzowana przez dodatek ananasa, masła i soli. Filet w stylu hawajskim nazywany jest również popisowym daniem Hawajów, ponieważ ma specjalny i niepowtarzalny smak.

Podstawowe składniki tego dania to ryba, cebula, papryka, ziemniak i pomidor. Aby zrobić to danie należy najpierw przygotować rybę, a następnie ją ugotować. Aby uczynić to danie nieco smaczniejszym, można dodać do ryby kilka kropel masła, a następnie obłożyć ją pokrojoną cebulą i papryką i umieścić w naczyniu do zapiekania. Do potrawy dodaje się również ziemniaki, a następnie umieszcza się ją w rozgrzanym piekarniku.

Kiedy ryba jest ugotowana, można dodać do niej ananasa i pomidory i dobrze wymieszać. Jeśli nie masz rozgrzanego piekarnika to możesz ugotować ją w mikrofalówce.

Filet w stylu hawajskim jest bardzo łatwy do przygotowania i możesz go zrobić w krótkim czasie. Jeśli lubisz smak tego dania, możesz go wykorzystać na następnej imprezie.

Wnioski:

Jest to prosty przepis i jest bardzo łatwy do wykonania. Jest pyszny i smakuje wspaniale. Więc, jeśli jesteś fanem tego dania, to spróbuj zrobić go dla siebie. Na pewno będziesz go kochać.