Jak zrobić syrop różany w zaledwie 5 minut

Syrop różany to słynny napój, który jest wykonany z kwiatu róży. Jest bardzo przydatny dla ludzi, którzy cierpią z powodu przeziębienia. Zawiera wiele składników odżywczych, które dodadzą Ci energii i sprawią, że Twój system odpornościowy będzie silny.

Syrop różany jest zasadniczo wykonany z kwiatu róży, który ma swój własny sok. Wykonuje się go poprzez gotowanie płatków róż w wodzie. Po ugotowaniu należy go ostudzić i przefiltrować. Gdy zostanie przefiltrowany, jest gotowy do użycia.

Syrop ten wykorzystywany jest do różnych napojów, deserów oraz do wyrobu ciast. Aromat róży sprawia, że jest on wyjątkowy i inny. Możesz również dodać do tego syropu kilka przypraw i uczynić go bardziej smacznym. Tutaj dzielę się kilkoma najłatwiejszymi i szybkimi przepisami, które możesz wypróbować w domu.

Składniki na 1 filiżankę syropu:

2 filiżanki płatków kwiatów róży

1 szklanka wody

1 szklanka cukru

Instrukcje:

Weź 2 filiżanki płatków róży i zagotuj je na patelni. Po ugotowaniu płatków, pozwól im ostygnąć przez 5 minut. Musisz filtrować wodę z kwiatów róży, ponieważ ma zbyt dużą zawartość cukru.

Teraz trzeba umieścić wodę z kwiatów róży w filiżance z cukrem i dobrze wymieszać. Niech to będzie przez godzinę lub dwie, a syrop będzie gotowy do użycia.

Wnioski:

Tak więc, były to niektóre z najłatwiejszych i szybkich przepisów, które można wypróbować w domu. Mam nadzieję, że spodoba Ci się zrobienie tego syropu, a aromat sprawi, że Twój dzień będzie udany.