Kotlet z serem i grzybami przepis

Kotlet to popularna potrawa, która często podawana jest z chlebem. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa cutlet, które oznacza kawałek mięsa pokrojony w cienkie plastry.

Kotlet z serem i grzybami jest jednym z pysznych przepisów, które można podawać z chlebem. Możesz podać ten kotlet z tłuczonymi ziemniakami i sosem, możesz nawet dodać plasterek cytryny i zjeść go z chlebem. Możesz cieszyć się tym przepisem z lampką wina lub filiżanką herbaty.

Składniki:

1/2 kg Kotlet (Mutton lub Beef)

100 g sera

100 g grzybów

Sól i pieprz

Oliwa z oliwek

Proszek do pieczenia

Pietruszka (opcjonalnie)

Instrukcje:

1. Rozgrzejemy patelnię i usmażymy kotlety na złoty kolor. Wyjąć i odstawić na bok.

2. Na patelnię dodamy masło, podsmażymy grzyby i odłożymy na bok.

3. Teraz dodaj ser i pozwól mu się rozpuścić.

4. Wymieszaj proszek do pieczenia i sól z ugotowanymi kotletami.

5. Na wierzch kotletów wylej sos serowy i pieczarki.

6. Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.

7. Smacznego!!!

Wnioski:

Jest to szybki i łatwy przepis na obiad, jeśli podoba Ci się ten przepis to możesz również spróbować innych przepisów.