Pierś z kurczaka w sosie grzybowo-winnym

Nie ma wątpliwości, że pierś z kurczaka to najsmaczniejsze mięso. Jeśli jesteś wegetarianinem to jest to najlepszy wybór dla Ciebie. W rzeczywistości pierś z kurczaka jest najczęstszym daniem w każdym domu i kiedy ugotujesz ją w domu, będziesz się nią cieszyć.

Dzisiaj podzielę się moim przepisem na pierś z kurczaka z grzybami i sosem z czerwonego wina, jeśli szukasz szybkiego posiłku to na pewno ci się spodoba.

Składniki:

1-2 piersi z kurczaka

Grzyby

Czerwone wino

Pasta czosnkowa

Oliwa z oliwek

Sól

Pieprz w proszku

Pietruszka

Bazylia

Czerwony pieprz

Sposób przygotowania:

Po pierwsze, musisz zamarynować pierś z kurczaka w oliwie z oliwek przez 20 minut.

Teraz rozgrzej patelnię i dodaj pastę czosnkową i smaż, aż stanie się jasnobrązowa.

Po uzyskaniu jasnobrązowego koloru dodajemy grzyby i smażymy aż do odparowania wody.

Następnie dodaj czerwone wino i dobrze wymieszaj.

Po tym, dodaj kurczaka i pozwól mu się gotować, aż będzie gotowy.

Dodaj sól i pieprz w proszku i dobrze wymieszaj.

Na koniec dodaj bazylię, pietruszkę i dodaj szczyptę czerwonego pieprzu.

Podawaj z ryżem lub makaronem.

Wnioski:

Jeśli szukasz szybkiego posiłku to możesz przygotować tę pierś z kurczaka w zaledwie 30 minut. Sos jest idealnym połączeniem grzybów i wina. Jestem więc pewna, że będzie Ci smakował.

Jeśli masz jakieś pytania to możesz zostawić swój komentarz poniżej.