Nie ma wątpliwości, że pierś z kurczaka to najsmaczniejsze mięso. Jeśli jesteś wegetarianinem to jest to najlepszy wybór dla Ciebie. W rzeczywistości pierś z kurczaka jest najczęstszym daniem w każdym domu i kiedy ugotujesz ją w domu, będziesz się nią cieszyć.
Dzisiaj podzielę się moim przepisem na pierś z kurczaka z grzybami i sosem z czerwonego wina, jeśli szukasz szybkiego posiłku to na pewno ci się spodoba.
Składniki:
1-2 piersi z kurczaka
Grzyby
Czerwone wino
Pasta czosnkowa
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz w proszku
Pietruszka
Bazylia
Czerwony pieprz
Sposób przygotowania:
Po pierwsze, musisz zamarynować pierś z kurczaka w oliwie z oliwek przez 20 minut.
Teraz rozgrzej patelnię i dodaj pastę czosnkową i smaż, aż stanie się jasnobrązowa.
Po uzyskaniu jasnobrązowego koloru dodajemy grzyby i smażymy aż do odparowania wody.
Następnie dodaj czerwone wino i dobrze wymieszaj.
Po tym, dodaj kurczaka i pozwól mu się gotować, aż będzie gotowy.
Dodaj sól i pieprz w proszku i dobrze wymieszaj.
Na koniec dodaj bazylię, pietruszkę i dodaj szczyptę czerwonego pieprzu.
Podawaj z ryżem lub makaronem.
Wnioski:
Jeśli szukasz szybkiego posiłku to możesz przygotować tę pierś z kurczaka w zaledwie 30 minut. Sos jest idealnym połączeniem grzybów i wina. Jestem więc pewna, że będzie Ci smakował.
Jeśli masz jakieś pytania to możesz zostawić swój komentarz poniżej.